Editorial

Скъпи колеги,
След 15 години на пазара, нашето семейство нараства и става все по- разнообразно.
Бихме искали да сме в постоянна връзка с всеки един член на екипа ни и ви благодарим за ценната обратна връзка и окуражаващи думи, които споделихте с нас след първото издание на обновения бюлетин.
Продължаваме да ви поднасяме информацията по достъпен и разбираем начин, като ви информираме за нещата, които се случват с нас както в Румъния, така и в България. За да достигнем до всеки един от вас, ще издаваме бюлетина на 3 езика – български, английски и румънски, създавайки по-силно усещане за принадлежност към едно голямо сплотено семейство. Продължавайте да ни пишете на tbi.inside@tbibank.bg.

Поздрави,
Десислава Михова
Мениджър вътрешни комуникации
Отдел Човешки ресурси

SIXTH FLOOR

Марк Рудок e новият Изпълнителен директор на 4finance

Марк Рудок e новият Изпълнителен директор на Групата, председател на управителния съвет на 4finance Group S.A. и председател на съвета на 4finance Holding S.A. считано от 1 юли 2017. Джордж Йоргакополус напуска Групата, за да търси нови възможности и освобождава позицията, считано от 30 June 2017.
Марк е член на надзорния съвет на Групата от месец февруари 2017г. Той има над 20-годишен управленски опит, обхващащ онлайн финансови услуги в много държави, фирмен софтуер от ключово значение и насочени към потребителя мобилни приложения, и е доказал своя опит в изграждането на бързо развиващи се, иновативни и адаптивни бизнеси.

Ник Джордан, председател на надзорния съвет, коментира: “От името на съвета, бих искал да благодаря на Джордж за цялостния му принос в управлението на 4finance през последната година. Желаем му всичко най-добро в бъдещите му начинания. За нас е чест, че Марк прие новата роля. Неговият богат опит в индустрията и доказани иноваторси качества ще са от голяма полза за 4finance, тъй като ние продължаваме да разширяваме и обогатяваме бизнеса си. ”

Марк Рудок, Изпълнителен директор на 4finance, добави: “ Създаването на една велика компания не е лесна задача и ще са нужни обединените усилия на всички нас. Аз обаче съм въодушевен от талантливите хора в тази организация и нямам търпение да работя с екипа, обединявайки усилията си за изграждане на устойчив, отговорен и високо-производителен бизнес, които поставя клиентите в основата на това, което правим. ”

Петр Барон, Управляващ директор на TBIF Financial services, сподели: Много сме щастливи да приветстваме Марк в новата му роля на Изпълнителен директор на групата 4finance, към която ние принадлежим. Ясната му визия за групата и отдадеността му да работи в посока нещата да се случат, ни кара да се чувстваме повече от уверени в нашето страхотно бъдеще. Като член на семейството на 4finance, един от доказаните лидери в своята област, ние трябва да сме напълно подравнени с бъдещата визия на организацията, създавайки основите за успешното изпълнение на всякакви нови проекти. А всички вие - талантливите хора на TBI , ни правите толкова уникални, колкото сме. Нека да запазим екипния дух, който имаме, и да се наслаждаваме заедно на пътешествието си като допринасяме за взаимния си успех.
Прочети повече

MEET & GREET

Запознайте се с нашите технологични иноватори: Екипът за вътрешни разработки

“Простота и логика!”

Да се грижат за дигитализацията на съществуващите бизнес процеси, да предлагат отзивчивата си помощ на различни отдели и да решават проблемите, преди дори да осъзнаете, че съществуват. Кой отговоря за това? Екипът за вътрешни разработки, разбира се! Нашите технологични иноватори ни разказват малко повече за това, с което се сблъскват на работа. В извънработно време, хората от този енергичен и многофункционален екип се радват на това да бъдат заедно докато си разказват вицове, да спортуват и просто да се забавляват!

Прочети повече

IN FOCUS

TBI Bank с повече от 10 000 харесвания в Facebook

FACEBOOK харесвания

Ние се фокусираме все повече върху вътрешната и външната комуникация, популяризирайки своите колеги, бранд, услуги и продукти и добавяйки стойност към тях чрез взаимодействие с потребители и клиенти. Дигиталното време, в което живеем, изисква повече участие от всички във всичко, което се случва във и извън TBI Bank. Затова с радост обявяваме, че в края на миналия месец българската ни Facebook страница получи своето 10 000-но харесване, а новата ни румънска страница има все повече и повече последователи. Това беше отпразнувано с пускането на нова игра в Facebook, в която 10 печеливши приятелски двойки бяха наградени с брандирани подаръци - модерни термо чаши. Нашият 10 000-ен фен, получи чанта, пълна с изненади.
Дадохте ли ни своя Like?
Посетете ни в Facebook в Румъния и България, поканете и вашите приятели!

Открихме 3 нови офиса на банката в България, Румъния стартира 4 нови партньорства и откри 5 нови офиса на TBI Credit

Продължаваме с по-голямото си проникване на пазара и разширяването на нашата клонова мрежа. През изминалия месец, TBI Bank откри 3 нови офиса в България на места с висок трафик. С настъпването на летния сезон, банката започна да работи в градовете Димитровград, Ботевград и отново София. Така броят на банковите офиси в България и Румъния достигна 69.
Междувременно 5 нови офиса на TBI Credit бяха открити в изложбените зали на мебелната верига Lem в Румъния - 3 в Букурещ, 1 в Ploiesti и 1 в Брашов. Подписахме и новото партньорство за целево финансиране с Ariston – пазарен лидер в Румъния при индивидуалните отоплителни уреди, работещ чрез 83 дилъри. Нашите нови партньори за онлайн кредитиране - Evomag и Salterra, са в процес на въвеждане в онлайн кредитната ни платформа.
Новите ни колеги са твърдо решени да допринасят за цялостното устойчиво развитие на нашия бизнес. Пожелаваме им всичко най-добро и се надяваме да постигнат големи успехи в новите си роли. Поздравления!

INSIDER: Предпочитаното от вас име на бюлетина ни е
TBI Inside

И така, нашият конкурс за име на бюлетина приключи. До 7 юли продължи подаването на имена и получихме от вас общо 27 невероятни предложения, някои от които се повтаряха и бяха изпратени от различни служители. Благодарим на всички ви за страхотните идеи. Комисия с членове от различни отдели се събра, за да обсъди получените предложения и изготви списък с имена, които според тях най-добре съответстват на целите на бюлетина. Първите 5 позиции бяха за TBI Connect, TBI Inside, TBI Vibe, @TBI и TBI Spotlight. След това на свой ред вие имахте възможността да гласувате за предпочитаното от вас име измежду тези пет предложения. Всеки служител можеше да гласува само веднъж, използвайки онлайн платформата за проучвания.
Процесът на гласуване приключи на 19 юли в 18:00ч. и установи, че близо половината – 48.21% от всички гласове са избрали най-предпочитаното име за бюлетин, 18.3% от всички гласували са заложили на TBI Vibe, 11.83% от гласовете са отишли ​​в @TBI, TBI Connect е получил 12.5%. и оставащите 9% са взети от TBI Spotlight.

И победителят е TBI Inside!


Служителят, който първи е предложил това име, става и кръстник на нашия бюлетин. И това е Виктория Николова - най-младият член на екипа за обслужване на клиенти на нашия Call Center в София. Вики наскоро се присъедини към TBI Bank, след като прекара две седмици в програмата за стажанти и взе решение, че това е нейното предпочитано място за работа. "Старото име на бюлетина е било просто NEWS (Новини) и не ми създаваше чувство на свързаност. Аз предложих името TBI Inside, защото новият бюлетин споделя с нас информация от организацията, той е начин да бъдем "вътре" в света на TBI и ни помага да бъдем свързани с неговото развитие."
Наградата на Вики е модерна външна батерия - Power Bank *, както и чанта пълна с брандирани подаръци. Бъди винаги във връзка с нас, Вики!

FOR YOU: Това, че сме в оранжево, не ни спира да мислим в зелено!

Нека всички да направим офис пространството си по-зелено място за работа. Предприемането на малки, но последователни стъпки за енергийна ефективност и разумно потребление на хартия и печатни материали, ще ни помогне да опазваме повече околната среда и e икономически изгодно. Как да го направим?

Излизайки от офиса

  • Преди да излезете от работа в края на работния ден, изключете монитора си.
  • Изключете зарядното за мобилните си телефони или други електронни устройства. Угасете осветлението.
  • Угасете осветлението.
  • Насърчете съседа си по бюро да направи същото.

Принтирайте разумно

Помислете преди да натиснете спонтанно бутона за печат – прекомерната употреба на хартия, мастило и тонер не е икономически и екологически изгодна.
Налага се да архивирате нещо важно? Опитайте се да организирате информацията електронно, като я съхранявате в папки във вашия компютър.
Когато е необходимо да отпечатате документи, бихте могли да зададете на принтера или копирната машина да прави двустранни копия. Така значително ще намалите използването на хартия и броя на посещенията до склада

Да започнем нашите малки стъпки към по-зелена промяна от днес. Пожелаваме ви един по-зелен ден!

EAGER TO LEARN

Начинът на банкиране се променя драстично

Новите технологии трансформират начина, по който управляваме нашите финанси - от приложения, които превръщат мобилните ни телефони в банкови клонове, до изпращането на текстови съобщения, визуализация на чекове, биометрична идентификация и безконтактни карти. Тези промени дават възможност на клиентите да избират начините, по които да управляват финансите си. По-големият избор в комуникацията също така създава нови, по-лесни и по-бързи взаимодействия между клиентите и техните банки. Хората вече имат достъп до редица услуги докато седят на своя диван, докато са в движение или на работното си място. Тези нововъведения помагат на хората по-лесно да управляват финансите си. Независимо дали искаме да посетим нашия най-близък банков клон, да използваме мобилно или интернет банкиране, сега има повече от всякога разнообразни начини, по които можем да изберем да управляваме парите си.

thefinanser.com от Крис М Скинър

Прочетете цялата статия

Планирахте ли почивката си?

Нашето следващо издание ще бъде през месец август, когато ще посрещнем повечето от вас, освежени след летните си отпуски! Искате ли да ни разкажете повече за това къде бяхте, в какви други култури се потопихте и какво най-много ви впечатли? 

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и се наслаждавайте на почивката си.