Изберете страница

Editorial

Скъпи читатели,

Слънцето грее по-ярко,  настроенията стават все по-цветни, така е и с TBI {Inside}, така че се освежете с някои летни новини. Искате ли да чуете тайната за успех на ключови обществени лидери – политици, успешни предприемачи, актьори, спортисти? Елате и посетете втория сезон на FunDing Talks, разширете знанията си и изпийте чаша аромантен  чай и свеж кроасан с нашите любезни домакини – екип финансиране.

Ще чуете какво има да каже ‘Шумът на парите’ и кой твърди, че банките ще се превърнат в мобилни приложения за своите клиенти – ако услугата не се харесва, лесно и бързо ще може да се избере друга. Ще разберете повече и за това кое бе мястото, задължително за посещение през месеца –  Първият годишен финтек форум, и на какво беше посветен той. Първата ни B2B кампания, която TBI Bank стартира, вече е реалност в Румъния, научете повече! Като истински иноватори нашите служители за подбор на персонала от екип човешки ресурси помогнаха на кандидатите да се свържат отвсякъде по света и да участват в единственото българско онлайн кариерно събитие – Дни на виртуалната кариера.

Ще потичаме и с нашите активни колеги в Букурещ – градът на радостта, или тичащият град. Полумаратонът в Букурещ не изплаши ентусиастите, които показаха, че са готови да постигнат най-доброто не само в нашата работна среда. На 1 юни – международния ден на детето, ще ви споделим една история за нашите най-добри посланици на Банката – нашите собствени деца. А когато ваканционното настроение напълно ви завладее, може би ще се чудите как да увеличите продуктивността си? 😉 Ще ви споделим някои трикове, за това как да станете продуктивни нинджи. Като начало, притеснявайте се по-малко, постигайте повече & обичайте това, което правите!

Останете с нас!

Поздрави,
Десислава Михова

 

OPEN YOUR MINDS

FunDing Talks – открит е вторият сезон  

Иноваторите от екип „Финансиране” откриха втория сезон на тяхната страхотна инициатива – „FunDing Talks“. Организирани редовно, в уютна и неформална среда, „Разговорите“ са срещи между служители и гост-презентатори, било то от организацията или външни, които представят бизнес теми от различно естество  или такива от  от интерес за екипа. Сега нашите колеги разширяват формата на инициативата,като канят и приятели от други екипи, за да се възползват от споделеното знание и по този начин да допринесат за екипния дух и взаимоотношенията между отделите. Първият сезон на събитието се радваше на голям интерес, а вторият имаше още по-обещаващо начало с гост Константинос Товил, нашия SVP e-Commerce, който ни помогна да разширим познанията си за това, което прави банката в областта на електронната търговия. На срещите присъстваха и колеги от отдел е-commerce, Човешки ресурси, IT&Operations, Retail, и други, а виртуално и някои наши колеги от  Румъния.

Инициаторите планират да разширят формата, като канят и ключови личности – политици, успешни предприемачи, актьори и спортисти. Любопитно ли ви е да узнаете повече? Елате и посетете следващите издания на „FunDing Talks“, обогатете познанията си и нека изпием заедно чаша ароматен чай и да се насладим на прясно изпечен кроасан. Предстои да научите още 😉

THE SOUND OF MONEY

Банките ще се превърнат в мобилни приложения за своите клиенти

Николай Спасов, нашият CОO, участва във 9-та поредна престижна финансова конференция „Шумът на парите“, организиранa от profit.bg на 22 и 23 май 2018 г. в София. Той бе поканен сред водещите панелисти на форума.

Първото издание на проявата е през 2010 г. През годините в събитието участват ключови български и чуждестранни финансови експерти и икономисти. „Шумът на парите“ привлича интереса на водещите финансисти у нас, които ежегодно присъстват на проявата. В началото на 2015 г. форумът бе отличен от Българска фондова борса като събитието, популяризирало най-добре капиталовия пазар в страната през 2014 г.

„Ще направим живота на клиентите по-удобен и ще им дадем добавена стойност. Банките ще се превърнат в нещо като мобилни приложения. Ако услугата не се харесва, лесно и бързо ще може да се избере друга”. Това беше смелата прогноза, която Николай Спасов направи по време на форума. Още за събитието можете да научите ТУК.

THE PLACE TO BE

Първият годишен финтек форум

Финансовата индустрия е изправена пред изпитанието да въвежда иновации с възможно най-бързо темпо, поради растежа на fintech сектора и промените в предпочитанията и поведението на потребителите. Този стремеж към технологиите кара финансовите институции да променят много процеси от своя бизнес, за да продължат да бъдат в крак с особеностите на средата. Всякo нововъведение обаче изисква не само прилагане на различна технология, но и цялостна трансформация в начина на мислене. Първата годишна конференция Fintech Summit, която се проведе преди 2 дни в София даде отговор на въпроса какво ще е бъдещето на финансовите услуги в региона в светлината на бързонавлизащите решения.

Бяхме горди като партньори на това важно първо по рода си събитие с участието на Питър Барoн, главен изпълнителен директор на TBIF, който бе част от първия панел на тема Финтек пазарни очаквания и практически тенденции. Участниците в този панел обсъдиха колко дълбоко е влиянието на новите технологии в играта на финтех индустрията и нейните ключови фигури. Те също така споделяха своите впечатления относно това, какво трябва да очакват крайните потребители в предвидимо бъдеще. Според Питър, двата основни извода от форума са

ОРИЕНТИРАНОСТ към КЛИЕНТА, а не продукта (както повечето банки правят) и ЕКОСИСТЕМИ.

Вижта и презентацията McKinsey & Company presentation (Екосистеми 2025), която потвърждава нашата стратегическа визия за това как банковият свят ще се трансформира с пълен фокус върху клиента.

Бъдещето е тук и не може да чака – чакат ни вълнуващи времена и много работа.

IN FOCUS

Първата ни B2B кампания за електронна търговия в Румъния

Първата кампания B2B, която TBI Bank стартира, вече е факт в Румъния! С основна цел да подпомогнем разширяването на нашия бизнес в областта на електронната търговия и активна от 28 май до 7 юли, кампанията е насочена главно към потребителите, които често посещават предприемачески сайтове и демонстрират интерес към електронната търговия и онлайн плащанията. Кампанията тече онлайн по следните канали – Google Display, Google Search ads – реклами в мрежата за търсене на Google, реклами в социалните медии и популярно Programmatic buying –програмното купуване.

Какво е това? Ако ние или нашата компания използваме онлайн рекламиране, вероятно сме чували как някои хора се изказват, че програмираното купуване е променило тотално пейзажа. Програмираното купуване на реклами, просто казано, е използването на софтуер за закупуване на дигитална реклама. Докато традиционният метод включва заявки за предложения, търгове, преговори, програмно купуване използва машини и алгоритми за закупуване на дисплейно пространство.

Успешни продажби на екипа ни за електронна търговия!

 

HR INSIDER

Виртуални дни на кариерата

Включи се от всяка точка на света!

Нашите колеги от екип Подбор взеха участие в единственото българско онлайн кариерно събитие – Виртуални дни на кариерата, което се проведе на 16 май 2018г..  В рамките на пет часа Антонио, Грациела и Силвия успяха да початят със силно мотивирани и отлично образовани млади хора. Кандидатите сами избираха с коя компания да комуникират и се радваме, че TBI Bank, с амбициозните си планове за развитие, привлече силен интерес.

Нашите колеги споделиха, че това събитие носи позитивите на всичко дигитално – комуникация за кратко време, от удобно място и с кандидати от всяка точка на света. Над 30 кандидати използваха възможността за кратки интервюта с представителите на компанията и вече трима от тях са в процес по подбор. С участието си помогнахме на мнозина да научат повече за интересните позиции и амбициозните ни проекти и да открият мечтаната позиция, а ние подпомогнахме бързото и лесно откриване  на нови попълнения за екипите.

Вижте видео за това какво се случва, ТУК.

ACTIVE LIFESTYLE CULTURE

Да тичаме заедно в Букурещ – градът на радостта, или тичащият град

В подкрепа на активния начин на живот, в началото на годината, поканихме всички вас да участвате в полумаратона в Букурещ. Отзоваха се 10 смели участника, които ни показаха, че са готови да постигат високи резултати не само в работна среда.

Под мотото „Да тичаме заедно в Букурещ – градът на радостта, или тичащият град”, маратона събра около 10.000 участника от цял свят. Времето бе подходящо за тичане, а атмосферата бе страхотна. Колегите ни дадоха максимума от себе си и освен чувството за съревнование, се забавляваха максимално.

Робърт Раду, нашият SME Relationship Manager пробяга с успех категорията 10 km. Екипът на E-commerce team – Константинос Товил, Йонут Кристеа и Александру Кожокаро, влезнаха в първите 70 от общо 460 отбора! Златният отбор на TBI – Киприян Танасе – Bancassurance Director, и Кристина Никула – Operations Officer, също финишираха успешно. Отборът на вълците – Разван Йонеско – SME Relationship Manager, Даниел Стоян – SME Relationship Manager, и Оливия Пол – Call Center Manager, не загубиха спортния си хъс и доказаха, че екипния дух винаги печели.

Всички наши колеги  носеха на гърба си стикер „Бъди активен с TBI” и получиха TBI брандиран подарък. Поздравления за всички вас, борбени колеги!

CONSTANT INNOVATION

Новото поколение посланици на Банката – нашите деца

Кои са нашите най-успешни бъдещи посланници? Отговорът научаваме днес – 1ви юни, международния ден на детето. Получихме неоспоримо доказателство за това, че ние сме най-добрия пример за нашите деца с любовта към работата си, която е заразна – техен училищен проект, рекламиращ Банката. Кристияна, 12 годишната дъщеря на Галина Джамбазова – нашия Регионален Мениджър Бургас, с участието на 2 нейни съученички, разработват маркетингова кампания за TBI Bank във връзка с образователен проект в училище и съответно получиха най-високите оценки. По своя собствена инициатива, момичетата посетиха едно от нашите ИРМ, за да направят снимки и видео. Като жест от наша страна, те получиха поставки за смартфони, с които да правят още по-добри видеа.

Ето го и техният проект – „Семейството на TBI”.

BRAIN HACKS

Стани продуктивна нинджа

Може би ще се чудите как да увеличите продуктивността си? 😉 Ще ви споделим някои трикове, за това как да станете продуктивни нинджи. Като начало, притеснявайте се по-малко, постигайте повече & обичайте това, което правите!

Вижте как Нир Ейал, автор на една от най-добрите маркетинг книги Hooked: How to Build Habit-Forming Products е систематизирал изследванията си след много години проучвания по темата:

КАК ДА СПРЕМ ДА ЗАБРЯВАМЕ ИДЕИТЕ СИ

„Изтеглете” информацията от главата си

КАК ДА СЕ СПРАВЯМЕ С ГОЛЕМИТЕ ПРОЕКТИ

Опростете информацията, с която разполагате

HКАК ДА ЖОНГЛИРАМЕ С МНОЖЕСТВО ЗАДАЧИ

Никой не е перфектен в това. Но винаги можем да се научим

ПОЧИВАЙТЕ ПО-ЕФЕКТИВНО

Някои видове паузи засилват фокуса, докато други ви изтискват допълнително

РАБОТАТА НЯМА КРАЙ

Намирането на начини да работим по-раумно е безкраен процес. Но има някои съвети, които може да помогнат

Станете истинска продуктивна Нинджа – ето и още трикове ТУК.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за ваш талант или хоби, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за ваш талант или хоби, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.