Изберете страница

EDITORIAL

Скъпи колеги,

Времето е подходящо да подхванем нещо приятно за четене, да изпием чаша чай или да се запътим към парка за разходка. От друга страна, всяко време е подходящо за осъществяване на планове и възприемане на нови идеи. Ето защо TBI Inside пасва на сезона – приятно четиво с нови идеи.

Нещо силно за начало: миналия месец TBI Bank беше на една сцена заедно с Google, Facebook, Amazon, Salesforce и Alibaba по време на Innowave Summit във Варна. Наистина впечатляваща компания, но иновативната ни платформа за електронна търговия е не по-малко впечатляваща за нашите клиенти. Накратко – трябва да се гордеем с продуктите си и дори най-големите компании в света има какво да научат от нас.

Още една добра новина: миналия месец осъществихме първото въвеждащо обучение за новопостъпилите ни колеги от мрежата на TBI Bank в цялата страна. Програмата има за цел да улесни периода за адаптиране на новите служители. Страхотна идея, за която ще прочетете повече надолу.

Още предложения и вдъхновение може да вземете от интервюто с нашия мениджър „Дигитална трансформация“ Георги Галчин, публикувано във водещото издание в IT сферата HiComm. В него има много интересни и важни послания. По време на маратоните в София и Букурещ изпратихме още такива. Нашите колеги счупиха личните си рекорди, забавляваха се и гордо носиха бранда TBI Bank на тениските си с доза самоирония.

Останете с нас!

Ваши,

Екип Вътрешни комуникации & Корпоративни комуникации

TOP FLOOR

4finance отпусна над 6 млрд. евро онлайн кредити

Горещи новини около 4finance: корпорацията обяви, че вече е отпуснала онлайн кредити на стойност над 6 млрд. евро от основаването си през 2008 досега.

Това е крайъгълен камък и пример за отдадеността на 4finance към клиентите. Освен отговорност към процесите по кредитиране, постижението показва и способност за разрастване и разширяване на предлаганите продукти.

Главният изпълнителен директор на 4finance, Ойвинд Оунс, когото наскоро представихме в TBI Inside, коментира: „Този успех е пример за мащабните възможности пред нас. Базирано на обхвата и опита ни, сме в страхотната позиция да изградим глобален онлайн/мобилен потребителски финансов бизнес, фокусиран върху underserved и near-prime сегментите. Виждаме много пазарен потенциал за нас и продължаваме да развиваме нови технологии и продукти, базирани на задълбочен  анализ на данните. Надскачайки 6 млрд. евро кредити ни поставя в позицията на един от най-големите онлайн и мобилни кредитори в Европа и е вълнуващ момент в развитието ни“.

THE PLACE TO BE

На гребена на вълната Innowave

Знаем, че събитията в близост до морето са специални – било то заради плажовете, коктейлите или настроението, което те придават. Падащите листа, разбира се, потискат плажната атмосфера, но тази есен морската столица на България предложи нещо извън нашите очаквания – TBI Bank беше сред водещите участници в InnoWave Summit 2018, „най-голямата технологична конференция в Югоизточна Европа”.  Ако Варна ти предлага голяма вълна, възползваш се от нея.

TBI Bank беше едиствената банка, поканена да участва в събитието и ние се възползвахме максимално. Костас Товил, нашият старши вицепрезидент „Електронна търговия”, беше ключов говорител и панелист по време на събитието. Той сподели светлините на сцената с представители от Google, Facebook, Amazon, Salesforce и Alibaba.

 

Компанията по време на събитието беше впечатляваща, но и ние имаме силни страни, с които да спечелим крайнитe потребители. Такъв пример е иновативната ни платформа за онлайн стоков кредит, представена от Костас. Платформата, която скоро ще бъде пусната на българския пазар, е наистина впечаляваща, както вече доказва в Румъния. Процесът по кредитоотдаване е напълно безхартиен и се базира на най-съвременните технологични решения като OCR, видео идентификация и  еднократен електронен подпис. И това апелира към над 150 търговци в рамките на няколко месеца.

„TBI Bank е първата банка, която предлага напълно дигитализирано решение за електронна търговия, каза Костас пред публика от над 1 000 души. Нашата платформа работи 24/7, съчетавайки дигитални и човешки фактори, за да предложи на клиентите и търговците неповторимо изживяване. Клиентите сега могат да пазаруват електронно с вноски по бърз и удобен начин. От друга страна, това помага на онлайн магазините да постигнат по-високи проценти на реализация.

Именно това е част от обещанието да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение – да придаваме стойност както на нашите клиенти, така и на екосистемите на електронната търговия в България и Румъния. Предвид повода може би е уместно да го наречем вълна от иновации?!

 

HR INSIDER

Въвеждащо обучение

Целта ни да бъдем банка от следващото поколение е непостижима без приноса на всеки един от нас. „Нас“ включва работещите в централата и във всеки офис в страната. За да споделим визията за развитие на TBI Bank и да посрещнем част от новопостъпилите лични банкери, екип от централата разработи обучителна програма. Тя се проведе за пръв път в средата на октомври, а покритите теми варираха от вътрешни системи и рекламни цели до продажби и маркетинг.

За да не отнемаме задълго колегите от работното им място, обучението беше разделено на две части. Първата част е онлайн ориентира и дава начална информация, необходима за успешното им представяне в бъдеще. За целта екипът ни от отдел „Човешки ресурси“ получи достъп до платформата за електронно обучение на 4finance. На нея бе качен курс с материали, подготвени от експерти по темите от Централата. Втората част включваше петдневно обучение със специалисти от отделите на банката. Накратко, на 15-ти октомври, понеделник, Лукас Турса даде начало на програмата с откриваща реч. До края на седмицата повече от 20 души от различни бизнес ниши водиха лекции и дискусии.  Инициатор и ръководител на проекта е Николай Спасов, а Виктор Тутеков, Ани Клисарска и Елеонора Стоянова работиха по логистиката.

За да се измерят резултатите от обучението, всички участници попълниха форма за обратна връзка. Пред читателите на TBI Inside представяме двама от новопостъпилите ни колеги, които споделиха впечатления от първо лице.

Една от тях е Зоя Дашева. Тя работи в клона на TBI Bank на една от централните улици в София – „Граф Игнатиев“ (офисът ни до „Попа“). Тя е част от екипа на банката от около месец и желанието й да се развива е причината да присъства на обучението. Зоя споделя, че всичко, което е научила по време на сесиите, е било полезно и интересно за нея. Макар и  малко изморена, когато говорихме (все пак краят на четвъртия ден от обучението й!), се въодушеви, докато разказваше за придобитата самоувереност, следствие от насоките и знанията, които е получила и ще сподели, когато се върне в офиса си.

Другият участник, който ви представяме, е Богомил. Той е само на 20 години, но работи в клона на TBI Bank в Красна поляна от около 2 месеца. Също като Зоя, Боги смята програмата за много полезна и добавя, че изживяването е било като „малък тиймбилдинг“. Когато го питахме за графика, той каза: „Адмирации за треньорите, че направиха график, който цепеше секундата“.

Зоя и Богомил са убедени, че новите знания ще ги мотивират и ще им носят увереност, когато се върнат в клоновете си след прекараната седмица в Централата на TBI Bank.

Благодарение на конструктивната обратна връзка, получена от участниците и регионалните мениджъри “Retail sales“ – Виолета Рабаджиева и Ирина Димитрова, курсът ще бъде допълнително усъвършенстван, за да е още по-полезен на следващите участници.

IN THE MEDIA

Гео Галчин в HiComm

Какво превръща бизнес продукта в начин на живот и как TBI Bank използва тази стратегия по пътя си към дигитална трансформация? Отговорите на тези въпроси са на страниците на списание HiComm в интервю с Георги Галчин, като освен за тях, там можете да прочетете за мобилното ни приложение и плана от 3 стъпки за постигане на иновация.

FOR YOU

Ето така тичаме

Както гласи народната мъдрост, или се надбягваш с деня или оставяш той да те надбяга. Един от начините за успешно справяне с въртележката от трудности в ежедневието е чрез тренировки, а защо не бягане – било то бърз спринт или маратонска издръжливост. Този  октомври наши колеги отново участваха в ежегодните маратони в София и Букурещ.

Нашият екип „Финансиране”, наред с представители от „Човешки ресурси”, „Маркетинг” и „Кредитиране”, бяха лицата (и краката) на TBI Bank, гордо носещи бранда ни с малка доза здравословна самоирония (вижте снимката). Освен насладата от събитието, участниците демонстрираха и силен спортсменски дух.

Успоредно с това, колеги от TBI Bank тичаха и на маратона в Букурещ. Представителите ни, носещи тениски със слогана „Next Gen Runners” (Бегачи от следващото поколение), се справиха страхотно. Освен доброто изкарване, някои от тях дори съумяха да подобрят собствения си рекорд. Продължавайте в същия дух, колеги!

Екипите в София и Букурещ доказаха , че можеш да се забавляваш с колегите през уикенда и то по здравословен начин.  Не спирайте да поддържате темпото и ще се срещнем на СТАРТ линията следващия път!

COMING EVENTS

Събитията около теб

Отсега нататък TBI Inside ще ви информира не само за важните и интересни събития в организацията, но и тези извън нея, случващи се в България и Румъния. В крайна сметка, корпоративните събития са достъпни за всеки един от нас 😊

БЪЛГАРИЯ

Годишна конференция „Банките и бизнесът”
Иновативни и технологични решения за по-добри постижения в сектора
TBI Bank е спонсор, а сред говорителите ще бъде Питър Барон
Дата:  20-ти ноември. Локация: Хотел Балкан София
Регистрация: 144 лева с ДДС
Повече информация

Digital Transformation B2B connect 2018 –тенденции и иновации
Тенденции и практически идеи за дигитализация в различните сектори
Дата: 29-ти ноември. Локация: Interpred WTC Sofia, булевард „Драган Цанков“
Регистрация: 144 лева с ДДС
Повече информация

РУМЪНИЯ

Banking 4.0„ Summit
Събира професионалисти във финансовата и разплащателната индустрия в дискусия около нововъзникващите финтех технологии. TBI Bank е спонсор, а сред говорителите ще бъде Костас Товил
Дата: 27-ми ноември. Локация: Новотел Букурещ
Регистрация: 135-169 EUR
Повече информация

Bizz Days
Водещи представители на румънския бизнес пазар ще дискутират през 5-те дни на фестивала теми, свързани с предприемачество, иновации, мениджмънт, медии и маркетинг, корпоративна социална отговорност. TBI Bank е спонсор, а сред говорителите ще бъде Олга Гулкова
Дата: 12-16 ноември. Локация: Arcub Gabroveni, Букурещ
Регистрация: 120 RON
Повече информация

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.