Изберете страница

EDITORIAL

Скъпи колеги,

Ето го и първото издание на TBI Inside за годината. Надяваме се, че 2019  започва страхотно за всички и резолюциите ни за Нова година все още са в сила. Сега е подходящият момент да заложим и нашите професионални цели. Излишно е да казваме, че трябва да са амбициозни – постигането им зависи от всички нас като екип.

Нека започнем с нещо особено мотивиращо.  Тъй като клиентите са в центъра на всяка наша дейност, сме особено щастливи да споделим сърдечния новогодишен поздрав към всички ни, отправен от наш специален клиент.

С пожелание за здраве и успех през 2019 г., дядо Иван ни изпрати стихотворение за родния си град Карлово, сгушен в сърцето на България.  Какъв хубав начин да осъзнаем за кого работим и колко благодарни и удовлетворени могат да бъдат хората.

В този брой на TBI Inside отбелязваме и няколко примера как като организация даваме своя принос към обществото.  Спомняте си, че през декември помогнахме на децата от специализираното училище и детска градина „Проф. Д-р Дечо Денев“. За втора поредна година подкрепяме и кампанията „Българската Коледа” под патронажа на президента Румен Радев. През януари нашите футболни звезди участваха в турнир с кауза. Какъв чудесен начин да започнем годината положително и щедро.

Нека бъде така през цялата 2019!

Ваши,

Вътрешни & Външни Комуникации

 

IN THE MEDIA

Питър Барон в интервю за Forbes

Придобиването на 9-процентов дял от норвежката Monobank предизвика широк интерес от медиите в България и Европа. За няколко дни това се превърна в основна финансова новина на пазара.

Поласкани сме, че Forbes България използва случая и покани Питър да разясни повече подробности около сделката, както и някои текущи проекти.

„TBI Bank ще одобрява кредити онлайн

за 9 минути в България“

Eто пълния текст на интервюто, което Питър Барон даде пред водещия български финансов журналист Николай Нейчев.

FOR YOU

Търсим ТЕБ – добър ли си с онлайн приложенията?

На „ти”ли си с мобилните приложения?! Имаш ли опит,  даващ конструктивна обратна връзка?! Искаш ли да помогнеш на колегите си по един вълнуващ проект?! Продължавай да четеш…

Вече сме на последния етап от реализацията на нашето мобилно приложение. За да осигурим безпроблемно преживяване на клиентите при неговия старт, търсим тестери, готови да споделят своите виждания и преживяване с нашия страхотен продукт.

За целта се нуждаем от потребители на Android и iOS. Ще получите достъп до приложението, за да го ползвате като редовен клиент и след това да ни кажете какво работи добре и какво не. Всички въпроси, които може да възникнат по време на тестовия период, ще бъдат разгледани своевременно от отговорния екип.

Звучи ти интересно? Свържи се с Тодор Христов и стани един от талантливите специалисти по тествания на приложенията на TBI Bank.

Има и награди 😉

THE PLACE TO BE

FunDing Talks – начало на трети сезон

В началото на новата година имаме още една добра новина за вас – регулярните  FunDing Talks  срещи се завръщат с много интересни гости  и теми.

Както се казва, най-добрият начин да утолиш жаждата си е като пиеш директно от извора. Точно затова създадохме и инициативата FunDing Talks.

Открихме трети сезон на 24 януари с първия ни външен гост-лектор – г-н Зоран Арсовски. Той сподели ценен опит как да анализираме поведението на клиентите с презентация на тема „Потенциалът на добре структурираните бизнес данни“.

Г-н Арсовски е специалист по дигитален маркетинг с над 10 години опит в различни организации (Deltastock, Nestle, Telerik ). Наскоро Зоран основа своя компания за дигитален маркетинг, като консултира клиенти от различни индустрии и географски области.

Организирани в уютна и неформална обстановка, традиционно FunDing Talks срещите са отворени за колеги и приятели от всички отдели в банката, по този начин допринасят за споделянето на знания и укрепване на вътрешнофирмените отношения. Досега срещите се радват на голям интерес, а сред гостите бяха колеги като Олга Гулкова, Гергана Стайкова, Костас Товил и др.

CHARITY IN OUR HEARTS

 Отборът на TBI Bank участва във футболен турнир с кауза

През януари станахме свидетели на пример, че добрите дела продължават да се случват и след Коледа. Говорим за футболен турнир, в помощ на момиченце с рядка болест. София е само на 3 месеца, но заболяването й изисква трансплантация.

Събитието, инициирано от благотворителната организация „Футбол с кауза“, се проведе на 12-ти януари. Шестнадесет екипа премериха сили в турнира, а сред тях  и отборът на TBI Bank. Филип Попов от “Бизнес банкиране“ влезе в ролята на капитан, а членове на отбора бяха Николай Господинов и Мартин Николаев от “Управление на проекти”, Бойко Атанасов от “Нормативна база и съответствие“, Йосиф Мадолев от “Събиране на вземания“ и Алекс Димитров, нашият главен директор „Риск“.

„Радваме се, че имахме възможността да се раздвижим, и то с кауза. Досега не сме били в такъв състав и едно от предизвикателствата беше да се сработим като екип. Някои от нас работят в един отдел, но други са на различни етажи и не се засичат често. Обсъдихме екипната си игра на няколко бири след  мачовете“, сподели Филип.

Що се отнася до резултатите, момчетата победиха един от фаворитите на турнира, а събраната сума за Софи възлиза на около 13 000 лева.

VALUES SPEAK

TBI Bank подкрепя “Българската Коледа”

За поредна година TBI Bank подкрепя Българската Коледа – благотворителна инициатива под патронажа на Президента, олицетворяваща взаимопомощ и надежда за българските деца.

Кампанията тази година е под надслов „В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания”, а целта ѝ е да се осигури апаратура за диагностика, която да помогне на децата в нужда.

Високотехнологичната апаратура може да намали рисковете от усложнения при заболявания. Успешното лечение зависи от технологии, навременна диагностика и системни грижи, които да осигурят на децата сигурно бъдеще и с общи усилия ние можем да им го дадем.

„Ние вярваме, че просперитетът на банката не се изразява само в представянето ни на пазара, но и в обществения принос. Затова да подпомогнем бъдещето на хиляди деца е огромен успех, а кампанията е пример колко потенциал има обединението на организации от бизнес, правителствените и неправителствените сектори“, каза Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Два милиона лева достигна набраната сума за шестнадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“.

HAPPY CUSTOMERS

Специални новогодишни поздрави за екипа ни

Какво знаете за Карлово?! Нашите чуждестранни колеги вероятно дори не са чували за този малък български град, а ние го асоциираме най-вече като родно място на Васил Левски, „Апостолът на свободата“.

Нашият лоялен клиент, дядо Иван, ни улесни да научим повече. Той ни трогна със специалната си новогодишна поздравителна картичка към целия екип на TBI Bank, придружена със стихотворение за Карлово и снимки от красивия град в сърцето на България.

„Останете здрави и успешни през Нова година, скъпи мои кредитори от TBI Bank”, пише той.

Какъв хубав жест, какъв хубав човек!!! Излишно е да казваме, че към Карлово пътува голям пакет с брандирани подаръци.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg и станете следващия ни гост-редактор, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.