Изберете страница

EDITORIAL

Скъпи колеги,

Гледайки проектите, които стартирахме наскоро – за някои от тях ще ви разкажем в този брой на TBI Inside – трябва да признаем, че са много „яки”.

Колегите от клоновата ни мрежа са облагодетелствани с нова платформа за електронно обучение за тях. Говорейки за обучения – на стратегическо ниво обединихме усилията си с някои от най-готините момчета. След като изградиха и продадоха най-успешния български стартъп, основателите на Telerik решиха да насочат усилията си към образованието и основаха Telerik Academy за обучение на млади таланти в IT сферата. Гордеем се, че TBI Bank стана партньор на академията и ще имаме изключителното право да привлечем най-добрите таланти от техните курсове.

И не на последно място – нашият корпоративен акаунт в LinkedIn и вашето участие в него. По-долу ще намерите повече подробности как да актуализирате информацията за вашия работодател и как всички ние можем да използваме платформата, за да направим тези страхотни проекти по-видими. Нямате профил  в LinkedIn, още не сте го свързали с TBI Bank или не следвате работодателя си? Какво чакате?!

Приятно четене!

Ваши,

Вътрешни & Външни Комуникации

EAGER TO LEARN

FunDing Talks и стойността на добре структурираните бизнес данни

Къде може да срещнете на едно място  Председателят на нашия УС, главният изпълнителен директор на TBIF и нашият финансов директор. „Среща на борда” бихте предположили. Да, разбира се, но всички те присъстваха и на последното издание на FunDing Talks ( „сцената”е отворена за всички,  с желание да учат и добиват нова информация ;). Специалният ни гост  беше Зоран Арсовски, специалист по дигитален маркетинг с над 10 години опит, който работи в тясно сътрудничество с маркетинг екипа ни. Пространството на Funding отдела се оказа твърде малко да побере всички желаещи да присъстват.

Зоран сподели знания как да анализираме поведението на клиентите, комбинирайки маркетингови данни от всички достъпни инструменти и аналитични платформи (Google Analytics 360 Suite, Google Adds, Firebase, YouTube, Facebook, CRM). Всички тези данни ще ни помогнат да увеличим конверсиите и да персонализираме клиентското преживяване. Накратко – да имаме по-доволни клиенти в дигиталния свят.

Зоран ни помага също така да прилагаме знанията, които сподели. Заедно с нашия маркетинг отдел, той съдейства за изграждането на необходимата инфраструктура и обединяването на всички данни в единна система.  В резултат на това вече успешно сме интегрирали данните, идващи от рекламни инструменти, онлайн платформи и канали. Следващата стъпка е свързването на всички бизнес данни, за да добием пълна представа за клиентското преживяване.

„Компаниите имат различни целеви групи, вариращи от „милениълс” до хора в пенсионна възраст, какъвто е случаят с TBI Bank” – отбелязва Зоран.  “Обединените данни позволяват най-накрая да поставим всички клиенти в центъра, като изграждаме персонализирани, смислени  и релевантни взаимоотношения, където и да се намират, на всяко устройство и в точното време”.

Гледайте един от акцентите от представянето на Зоран тук

DID YOU KNOW

TBI Bank в партньорство с Telerik Academy

TBI Bank и Telerik Academy обявиха партньорство, което ще подпомогне професионалната квалификация и кариерния старт на таланти в ИТ сферата. Сътрудничеството включва практическа подготовка на младши IT специалисти от водещата образователна организация, както и възможност за кариера в дигиталната банка от следващо поколение.

Като част от партньорството, през следващите месеци профилите на специалистите, преминали шестмесечната програма за подготовка на технологичен талант – Telerik Academy Alpha, ще бъдат сред първите, разгледани от банката с цел разширяване на IT инфраструктурата на организацията. Сътрудничеството ще скъси дистанцията между TBI Bank и квалифицирани кадри в областта на IT, както и ще осигури директен досег на курсистите до финтех сектора.

„Стратегическата цел на Банката е да укрепи позицията ни като дигитален кредитор от следващо поколение. За да постигнем това, ние се нуждаем от добре обучени IT специалисти, които имат както теоретични познания, така и практическа готовност да работят по предизвикателни проекти в областта на финтех и банкирането. Ценим нашето сътрудничество с Telerik Academy, тъй като тя подготвя експерти със силен акцент върху технологичните умения и личните качества ”, каза Николай Спасов, главен оперативен директор на TBI Bank.

„Все повече компании от различни индустрии и сфери стават технологични. В резултат расте и нуждата от нови IT кадри на пазара на труда, които могат да захранят техния успех. Радваме се да видим в лицето на TBI Bank партньор, който инвестира в развитието на младши технологичен талант и предоставя възможност за професионална реализация в динамично развиващия се финтех сектор“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Telerik Academy.

HR INSIDER

Next Gen пространство за обучения

Съвместен проект между екип “Човешки ресурси” (представен от Виктор Тутеков) и отдела за връзки с клиенти, бизнес анализи и обучения (представен от Ани Клисарска и Елеонора Стоянова) поставиха основите на Next Gen пространство за обучения в TBI Bank. Повече от 600 наши колеги вече имат достъп до онлайн платформата и могат да добиват нови знания по всяко време и на различни устройства.

Използвайки платформата за електронно обучение на 4finance, от началото на 2019 г. TBI Bank стартира четири онлайн курса:

  • Индукционно обучение за Office Network. Чрез този курс всички лични банкери, супервайзори и регионални мениджъри вече имат постоянен достъп през всяко електронно устройство до обучителни материали, свързани с техните ежедневни дейности, изготвени от екип експерти от централата.
  • Курс по AML / KYC и задължителен годишен тест, изготвен от отдела за съответствие. Той е приложим за служителите от отдели, които имат пряк контакт с външни индивидуални клиенти.
  • Идентифициране и проверка на курса и задължителен тест „Клиенти юридически лица”, изготвен от отдел „Съответствие”. Приложим за единици / отдели, които имат пряк контакт с външни МСП клиенти.
  • Онлайн обучение и задължителен тест върху „Директивата за разпространение на застрахователни продукти” (IDD). Достъп до курса получиха 578 служители, ангажирани с продажбата на застрахователните продукти на нашия партньор UNICA.

„Платформата за електронно обучение ни позволява да администрираме курсове и задължителни тестове за голяма група от служители, без буквално никакви финансови разходи, като в същото време даваме на служителите възможност да вземат курсове със свое собствено темпо, по всяко време – от десктоп, таблет или мобилен телефон ”, отбелязва Виктор Тутеков, мениджър„ Хора и организационно развитие.

По неговите думи, още много предстои да бъде направено. Поздравления за участващия екип!

FOR YOU

И нашите ски мастъри са…..

Преди няколко месеца ви призовахме да представлявате TBI Bank на годишния „Банков ски фест” в Боровец, който се провежда края на март. Това е специално състезание за нас –  през 2018 г. нашата колежка Евгения Димитрова-Гончева беше сред победителите и показа на нашите конкуренти от какво сме „замесени”.

Тази година отново напомнихме за поканата към всички служители на TBI Bank в България и Румъния, като заявката за участие следва да отговори на определени критерии. Oсвен майстор на ските, трябва да сте работили за нас повече от 6 месеца и да имате одобрението и препоръката от вашия мениджър. Получихме много силни кандидатури и за специалната комисия по подбор беше изключително трудно да избере финалната селекция. Затова бе решено да се увеличи броят на участниците от TBI Bank, които ще получат пълно логистично покритие за конкурса. Щастливи сме да обявим 4-мата ни майстори на ските:

Евгения Димитрова-Гончева ( Отдел „Разплащания”)

Сирин Добрева ( „Репортинг и финансови анализи”)

Добрин Добрев ( Отдел „Информационна сигурност”)

Лукас Турса (Главен вицепрезидент, ръководител отдел „Финансиране”)

Чест е да представите TBI Bank и да дадете най-доброто от себе си, за да увеличите нашия имидж като страхотна банка, която поощрява активния начин на живот, а да сме №1 е част от нашето ДНК!

Подгответе се и нека покажем на останалите какво е да си №1 на пистата!

THE PLACE TO BE

Нашият актуализиран профил в LinkedIn

Наскоро актуализирахме корпоративния ни профил за България в LinkedIn. Някои от вас може вече да са забелязали, че името ни от TBI Bank Bulgaria е променено на TBI Bank. Промяната идва с цел да гарантираме, че имаме всеобхватен канал за комуникация в LinkedIn, където можем да публикуваме съдържание, свързано както с местния пазар, така и с международния ни бранд.

Тъй като LinkedIn не актуализира автоматично тези малки промени в нашите лични профили, любезно ви молим да коригирате изписването на банката като работодател  ръчно. Как става това?! Отворете личния си профил в LinkedIn и изберете бутона за редактиране до текущата ви позиция (символът „писалка“ вдясно) и след това отново влезте в TBI Bank като ваш работодател в новия прозорец, който ще се появи на екрана. Съвсем лесно е.

Същото важи и за нашите колеги от TBI Bank Румъния – тъй като планираме да прехвърлим всичките си усилия за комуникация към един общ акаунт, молим да актуализирате вашия работодател от TBI Bank Romania към TBI Bank (същата процедура както по-горе).Моля, вижте предложените снимки на екрани, ако сте по-визуален човек (да, ние сме дизайнерите!).

Излишно е да казваме, че ще сме ви признателни, ако разпространявате мълвата за тези постижения. Харесвания и споделяне на актуални новини от корпоративния ни профил са повече от добре дошли. Гордеем се с това, което правим, нали? Нека да се уверим, че светът също го вижда.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg за всичко, което ви вълнува, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg за всичко, което ви вълнува, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.