Изберете страница

EDITORIAL

Скъпи колеги,

Да бъдем №1 във всичко, което правим, със сигурност е голямо предизвикателство и ние сме готови да го посрещнем. Всъщност последните няколко седмици бяха истинско доказателство, че заедно можем да постигнем това.

Признанието за нашите екипи IT и Разплащания с проекта Payment Hub, който бе обявен за ИТ проект на годината само преди дни, е ясен пример за нашите стремежи и отношение. Показва на какво сме способни и как предизвикваме традиционното банкиране в ежедневната ни работа. Поздравления за всички участници!

Бяхме домакини на редовната среща на 4finance и всички останаха развълнувани от нашата красива страна и гостоприемство. Срещата даде платформа за представяне на актуализираната „Стратегическа визия” е тук (добре, това е версия 2.0, но е на топ ниво, така че й отреждаме водещо място). Постът в LinkedIn също така отбеляза рекорден брой лайкове.

По-рано този месец стартирахме месечен обзор на нашите дейности –„Месецът накратко”. Това е нов, интересен и прозрачен начин за общуване с нашите аудитории. Доста неща, с които да се гордеем, така че споделяйте!

Приятно четене!
Ваши,
Вътрешни & Външни Комуникации

IN FOCUS

TBI Bank с награда „ИТ проект на годината”

В TBI Bank гледаме с добро око на иновациите и сме дали обещание да предоставяме на нашите клиенти и партньори бързи услуги с най-високо качество. Звучи клиширано – също както и когато споделим, че се стараем да мислим глобално и да се адаптираме към ИТ предизвикателствата на новия финтех свят. Но понякога клишетата имат причина да са такива.

Такъв беше случаят, когато TBI Bank получи награда за ИТ проект на годината в банковото дело за Payment Hub – автоматизирана система за плащания. Разработихме я за компаниите от нашата бизнес група – 4finance във Финландия, Латвия, Литва и Испания. Спечелването на наградата при сериозна конкуренция с някои от основните играчи на пазара е голямо постижение за нас, както и огромно признание за нашите екипи „Плащания” и „ИТ”.

Излишно е да казваме колко щастливи и горди сме в TBI Bank с това постижение и признание за нашата работа – както в рамките на 4finance Group, така и във финтех обществото на България. Продължавайте добрата работа, скъпи колеги от ИТ, казахме ви, че се изплаща.

TOP FLOOR

Да танцуваш с 4finance

Да бъдеш част от голяма международна група – в нашия случай световен лидер в областта на дигиталното потребителско кредитиране  4finance, ни дава много възможности да растем заедно и да се учим от споделения опит. Всяко тримесечие лидерите на 4finance от цял свят се събират, за да обсъдят последните събития в бизнеса и се радваме, че последната такава среща се състоя в София.

Беше динамична седмица с много вътрешни срещи – и редица неформални такива. Връхната точка бе официалната вечеря в Националния исторически музей в Бояна. Гостите ни имаха силен заряд- те се насладиха на чудесна традиционна кухня, музика и танци (благодарение на нашата колежка Елена Кокорска, която пееше толкова чудесно), разгледаха известното Панагюрско златно съкровище и в крайна сметка не искаха да си тръгнат.

Някои от гостите ни удължиха престоя си и отидоха на ски ваканция в Боровец. Отзивите на 4finance бяха наистина невероятни. Благодарности на екипа, отговорен за организацията на срещата, направихме огромно впечатление и едно запомнящо се събитие.

DID YOU KNOW

Актуализираната „Стратегическа визия”е тук

Сигурни сме, че повечето от вас са виждали презентацията за стратегическата визия на нашето ръководство за развитието на TBI Bank – кратка, средна и дългосрочна. За изминалите две години се реализираха доста планове, бяха направени някои грешки и бяха извлечени много уроци. Накратко – стратегията трябваше да бъде леко коригирана. През последните месеци нашият мениджмънт работи по актуализацията „Стратегическата визия”, версия 2.0, ако използваме модерния дигитален език.

Новата версия беше представена първо в деня на TBI Bank по време на груповата среща на 4finance в София. Но това не трябва да остава изключение, така че скъпи колеги, погледнете презентацията тук или тук  – тъй като „Стратегическа визия 2.0” е нашият път към бъдещето, всички трябва да сме наясно с него и да го знаем наизуст дори когато се събудим посред нощ (добре, шегуваме се за последното).

FOR YOU

Представяме ви „Месецът накратко”

Неотдавна отдел „Корпоративни комуникации”  стартира месечен обзор „Месецът накратко”. Това е нов формат, с който обобщаваме основните месечни развития в TBI Bank и бъдещите ни планове на по-човешки и достъпен език. В края на деня, нашата цел е да сме прозрачни и да се откроим от останалите. Беше дълго пътешествие, докато достигнем до окончателното виждане за месечния обзор, но сме доволни от резултата.

Затова бихме искали да го споделим с вас и ви приканваме вие също да го споделите с колегите си и света чрез социалните медии (особено LinkedIn – знаете, че го обичаме).

Моля, споделете мнението си  с нас за това първо и пилотно издание. Също така, не се колебайте да споделяте постиженията на екипите си – винаги сме готови да чуем как подобрявате финансовия живот на нашите клиенти.

FOR YOU

FunDing Talks с Крис и Вико

Всички сме запознати с промените в нашето вътрешно пространство и цялостния ребранд на част от клоновете ни в София.

Интересна тема, която заслужава едно издание на FunDing Talks, нали?! Затова поканихме нашите маркетинг гурута Криси и Вико, дълбоко ангажирани с проекта, за да ни разкажат как освежения вид на клоновете и централата ще подобри преживяването на нашите служители и клиенти, както и какво предстои в близко бъдеще.

Може би сте били прекалено заети или не сте успели да се  регистрирате навреме – тук може да свалите или да гледате презентацията на Крис и Вико. В дигиталния свят знанието е винаги зад ъгъла.

VALUES LIFE

TBI Bank дари лаптопи и робот на образователна НПО

Развитието на децата е приоритет за всеки отговорен бизнес с поглед към бъдещето. Това е и сред споделените ценности в TBI Bank, където наскоро дарихме няколко лаптопа и робот, на които учениците от “Клуб на програмиста“ във Велико Търново ще могат да покажат наученото.

Клубът има за цел да обучава деца от 5. клас нагоре, които имат засилен интерес към ИТ, роботика, физика и въобще точните науки. Школата се отличава не само с малките си групи от по няколко човека, но и с цялостния подход към образованието. Учениците изучават както теория, така и практичната страна на науката, което развива представата им за приложимостта на получените знания.

“Радваме се, че подкрепихме проект в полза на децата с изявен интерес към технологиите. Желанието за знание трябва да бъде поощрявано и се надявам отново да се пресекат пътищата ни с учениците от “Клуб на програмиста“, тъй като теми, които те учат в момента, са в основите на модерното банкиране – Internet of Things и роботика например“, сподели Николай Спасов, главен оперативен директор.

EAGER TO LEARN

Да спечелиш над 2 милиона клиенти като правиш парите по-достъпни

Можеш да прочетеш повече за една компания, от която всички ние имаме какво да научим. Научи повече от самата статия ТУК

Честита Баба Марта!

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg за всичко, което ви вълнува, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.

Write us back

Пишете ни на tbi.inside@tbibank.bg за всичко, което ви вълнува, изпратете ни интересна случка или новина, споделе за успешен ваш проект, или просто ни кажете какво искате да научите от нас.